Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Binance nasıl kayıt olunur, Binance ücretsiz hesap açma, Binance referans koduyla üye olma ile ilgili işlemleri adım adım uygulayarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu içerikte Binance üyelik işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz için size resimli anlatım şeklinde rehberlik hizmeti sunacağım. Kayıt işlemini adım adım izleyerek tamamladıktan sonra son adımda hesabınızı kimlik onayı ile doğrulayıp kripto para alımına hemen başlayabilirsiniz.

Binance Üyelik İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bir Binance hesabınız varsa, projesi piyasa tarafından kabul gören kripto paraların birçoğunu güvenle alıp satabilirsiniz. Diğer kripto para borsalarına kıyasla daha düşük (%0.1) komisyon alması, kullanıcı dostu mobil uygulaması, üst düzey güvenlik önlemleri ve kripto para çeşitliliği avantajlarından faydalanabilmek için kayıt işlemlerine hep birlikte başlayalım.

1.Adım: Binance sitesine giriş yapın.

İlk adımda alım-satım işlemlerinden %20 komisyon indirimi ile üye olmanızı sağlayacak referans bağlantısı için BURAYA TIKLAYIN.

  • İlk üyelik ekranından dilerseniz e-posta dilerseniz de cep telefonu ile kayıt olabilirsiniz. Üyelik işlemlerinin büyük çoğunluğu e-posta üzerinden yapılacağı için e-posta ile kayıt olmanızı öneriyorum.

2. Adım: Binance üyelik formunu doldurun.

  • E-posta adresi kutucuğuna her zaman erişebileceğiniz bir e-posta adresi girin.
  • Gireceğiniz şifre 8 karakterden oluşmalı ve en az 1 büyük harf ve 1 rakam içermelidir.
  • Şifrenizi girdikten sonra “Hizmet koşullarını okudum, kabul ediyorum.” kutucuğunu işaretleyerek hesap oluştur butonuna basınız.

  • Tıkladığınız bağlantılarda referans kimliği (isteğe bağlı) yazısının altındaki “komisyon indirimi oranınız %20” yazısını mutlaka görmelisiniz.
  • Mobil uygulama üzerinden kayıt oluyorsanız eğer referans kimliği alanına C15HJGN1 bu kodu girerek yine %20 komisyon indiriminden faydalanabilirsiniz.

YouTube video

Kayıt işlemlerini dilerseniz videodan izleyerek daha rahat yapabilirsiniz.

3. Adım: Binance hesabınızı onaylayın.

“Hesap oluştur” butonuna bastıktan sonra e-posta adresinize 6 haneli doğrulama kodu gelecek. Doğrulama kodunu kopyalayın.

E-posta adresinize gelen doğrulama kodunu, Binance üyelik ekranındaki aşağıdaki 6 haneli kutucuğa sırayla yazın.

Kod girişini tamamladıktan sonra sayfa otomatik olarak bir sonraki üyelik adımına yönlenecektir. Karşınıza çıkan bu sayfada panoya git bağlantısına tıklayarak üyelik işlemlerine devam ediyoruz.

4. Adım: Telefon doğrulamayı etkinleştirin.

Bu adımda Binance hesabınızın güvenliğini artırmak SMS doğrulama ya da Google doğrulaması (Google Authenticator) işlemlerini yapacağız. İlk adımda telefonla doğrulamayı seçmeniz daha kolay olacaktır.

  • Bu adımda “daha sonra hatırlat” seçeneğine tıklamanızı önermiyorum. Bu alanda en az bir doğrulama yaparsanız telefonunuz olmadan üçüncü kişiler Binance hesabınızdan para çekimi yapamaz.

Telefonla doğrulamayı seçtikten sonra önce +86 ile başlayan yere tıklayıp Türkiye’yi seçmemiz gerekmekte. Türkiye’nin uluslararası telefon kodu +90’ı seçtikten sonra hemen yanına başına sıfır koymadan telefon numaranızı yazın. Ardından alt kısma da e-posta adresinizi yazın. Hem telefon hem de e-posta adresinize 6 haneli gelen kodu girdikten sonra hesabınızın güvenlik seviyesi de artmış olacaktır.

5.Adım: Binance kimlik onayı (KYC) işlemleri

Binance’de kimlik onayı yapmadan para yatırma/çekme işlemi yapamıyorsunuz. Bu yüzden mutlaka kimlik onayını yapın. Bir önceki adımdan sonra ayarlar sekmesinden “kimlik doğrulama” alanına giriş yapıyoruz.

→ Karşınıza çıkan ekranda doğrula butonuna basın.

→ Bir sonraki ekranda sizden TC kimlik numarası, isim, soy isim, doğum tarihi ve ikamet adresi bilgilerini girmeniz istenecek. Sayfanın alt kısmındaki başla butonuna dokunun.

→ Kimlik doğrulama kısmında sizden istenilen bilgileri mutlaka doğru girmelisiniz. Aksi takdirde hesabınız onaylanmaz.

6.Adım: Binance kimlik doğrulama

Bu adımda sırayla;

  1. Kimlik ve yüz doğrulama butonuna basın.
  2. Fotoğrafını çekebileceğiniz belgelerden birini seçin. (Kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi)
  3. Kimlik kartı seçimi yaparak devam ediyorsanız “ön yüzünü yükle” ve “arka yüzünü yükle” yazan alanlara sırayla tıklayarak kimliğinizin önce ön daha sonra arka tarafının fotoğrafını çekerek sisteme yüklenmesini bekleyin.

7.Adım: Binance yüz doğrulama (selfie)

Binance hesap açma işlemlerinde son adım yüz doğrulamadır. Açtığınız hesabın gerçekten size ait olup olmadığının tespiti için yüz doğrulama sistemi getirilmiştir.

  • Yüz doğrulama sisteminde herkesten farklı uygulamalar talep edilebilir. Örneğin bir kullanıcı için yalnızca selfie çekmesi yeterliyken başka kullanıcılar için ön kamera açıkken el çırpma, kafayı sağa sola çevirme, ağzını açıp kapama, göz kırpma komutları vererek sizden bu hareketleri yapmanız istenebilir.

Yüz doğrulama işlemini yaptıktan sonra Binance hesap açma işlemlerini tamamlamış oluyoruz. Binance’ye para yatırdıktan sonra ilk iş olarak 10 USDT değerinde BNB coin almalısınız.

  • BNB coin alarak %25 daha az komisyon ödersiniz.
  • Yazının başında %20 referans kodu ile üye olmuştuk. Toplamda %45’e varan komisyon indiriminden yararlanmış olduk.

Binance.com hakkında

2017 yılında trading yazılımcısı Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, mobil uygulama-borsa entegrasyonunu çok iyi yaptığı için bir yıldan daha kısa bir sürede en fazla işlem yapılan kripto para borsası haline geldi.

2021 yılı itibariyle 100 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olan Binance’in aynı zamanda kendi kripto parası Binance Coin (BNB) bulunmaktadır. Binance Smart Chain (BSC) kullanımının yaygınlaşması, launchpad projeleri ile birlikte BNB’nin değeri de 600$’ı aşmıştır.

Binance komisyon oranları hakkında

Her kripto para borsası yaptığınız işlemlerden cüzi miktarda komisyon ücreti almaktadır. Binance, en az komisyon oranına sahip borsalardan biridir.

  • Standart üyeler için komisyon oranı alım ve satımda %0.1 (binde 1)
  • Ancak üye olduğunuz referans kodu ve spot cüzdanınızda bulundurduğunuz BNB miktarına göre komisyon oranını %0.06’ya düşürebilirsiniz.
  • Binance komisyon oranları başlıklı bağlantıdan detaylara ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu