TWT Coin İncelemesi: Güvenlik, İşlem Hacmi, Gelecek Vaadi ve Daha Fazlası!

Binance kripto para borsasının resmi kripto para birimi olarak nitelendirilen Trust Wallet, oldukça popüler ve gözleri üzerine çekiyor. Binance’nin ününden dolayı bu kripto paranın da ‘’en güvenilir token’’ler listesinde epey başlarda yer aldığını söylemek mümkün. Trust Wallet ise bir uygulama olarak piyasanın en güvenilir cüzdanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Trust Wallet ile işlem yapılabilecek çok sayıda borsa mevcut. Bunlar arasında en popüler olanları ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Binance
  2. TokoCrypto
  3. CoinTiger
  4. ZT

İçeriğimizin devamında token’in detaylı bir şekilde incelendiği alt başlıklar göreceksiniz. Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte geçmişten bugüne kripto para biriminin değişen değerlerini de yorumluyor olacağız. Hazırsanız başlayalım.

Trust Wallet Nedir?

Trust Wallet, Binance’ye ait olan, Ethereum ve Ethereum tabanlı olarak piyasaya sürülen kripto para birimleri için kullanılabilen bir cüzdandır. Bu cüdan hem iOS hem de Android cihazlar üzerinden kullanılıp kontrol edilebilmektedir. Açık kaynaklı bir yazılıma sahip olan cüzdanın en önemli özelliği hesabınıza ait özel anahtarınızı (private keys) yerel düzeyde saklaması ve bu sayede ekstra güvenlik sağlamasıdır. Cüzdanın genel özelliklerine göz atalım:

  1. Cüzdan kullanıcıları toplam çok sayıda farklı kripto para biriminin desteklendiği bu platformu kolayca alışveriş yapmak, para göndermek ve almak için kullanabilirler. Bu kripto para birimlerinin en popüler olanları şu şekilde sıralanabilir: Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Polkadot, SmartChain, Dash, Tron, Tezos, Cosmos, Stellar, Kava.
  2. Trust Wallet Binance tarafından piyasaya sürülmemiştir. 2018 Temmuz’da girişim Binance tarafından satın alınmıştır.
  3. Trust Wallet Token, Trust Wallet’e ait kripto para birimidir.

Trust Wallet Kilitleme (Staking) Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere her blok zinciri işlem tamamlayabilmek için işlemlerin doğrulanmasını gerektirir. Proof of Work, örneğin, Bitcoin’in bu doğrulama işlemini gerçekleştirmek için benimsediği prosedürdür. Madencilik olarak da adlandırılan bu doğrulama günümüzde diğer kripto projeleri tarafından ‘’çok yüksek oranda enerji harcamak’’ ile eleştirilmektedir.

Proof of Work, kullanılabilecek tek doğrulama mekanizması değil. Proof-of-Stake de bir doğrulama aracı olarak kullanılıyor ve bir staking (kilitleme) yöntemi olarak öne çıkıyor. Bu yöntemi tercih eden yatırımcılar kripto paralarının bir kısmını seçtikleri projeye yatırarak bu parayı belli bir vade ile geri almayacakları sözünü verirler. Bu para projeyi desteklerken, yatırımcılar da yatırdıkları miktara göre proje üzerinde karar verme gücü elde eder.

Trust Wallet de bu staking teknolojisini kullanmaktadır. Platform bu algoritmayı kullanmasının iki temel avantajının altını çiziyor:

  1. Gerçek bir fiziksel donanım barındırarak madencilik yapmaktansa, kilitleme işlemi çok daha yüksek oranda enerji tasarrufu sağlar.
  2. Trust Wallet’in özel mekanizması sayesinde kilitlenen coin’lerin değeri kesinlikle düşmez. ,

Trust Wallet üzerinden toplamda 10 farklı kripto para birimi için kilitleme işlemi yapabilirsiniz. Bunlar Binance Coin (BNB), Cosmos (ATOM), KAVA, Algorand (ALGO), TRON (TRX), VeChain (VET), TomoChain (TOMO), Tezos (XTZ), Callisto (CLO), IoTeX (IOTX) olarak sıralanabilir.

İşte ufak bir not: Yıllık yüze 130’a varan faiz oranları kazanmanızı vaat eden Trust Wallet, karınızdan pay almadığının altını çiziyor. Yılın sonunda kilitlediğiniz kripto para biriminizi faiz oranı ile eksiksiz bir şekilde geri alabiliyorsunuz.

Mobil Aplikasyonu: Fonksiyonlar, Güvenlik Düzeyi ve Daha Fazlası

Kripto para varlıklarınızı, onların özel anahtarlarını saklama yöntemi ile muhafaza eden Trust Wallet cüzdanınızı birkaç adımla güvenlik altına alabilirsiniz.

Kurtarma Cümlesi Teknolojisi

Trust Wallet, cüzdan içerisinde sahip olduğunuz her bir varlığın özel anahtarını tek bir özel anahtara entegre ederek onu saklar. Bu şifreleme ise toplam 12 kelimelik benzersiz bir kelime öbeği oluşturan bir algoritma tarafından yaratılır. Kurtarma Cümlesi ya da orijinal adıyla recovery phrase olarak binen bu 12 kelimelik öbeği mutlaka yedeklemelisiniz. Bu, cüzdanınıza ve varlıklarınıza erişimin güvencesi olacak.

  1. Kurtarma cümlesi, cüzdanınızdaki varlıkların tümüne erişim sağlar.
  2. Cihazınızı kaybederseniz bile kurtarma cümlesi yardımı ile varlıklarınıza erişebilirsiniz.
  3. Kurtarma cümlesi olmadan cihazınıza sahip olmayan hiç kimse varlıklarınıza erişemez.

Yüksek düzeyli bir güvenlik sağlayan bu 12 kelimelik öbeğin bir ‘’tehlike’’ haline gelmemesi için onu çevrimdışı bir not defterine kaydetmeyi unutmayın. Ayrıca öbeğin tam olarak doğru olması son derece önemlidir.

Cüzdan Yedekleme Teknolojisi – 12 Kelimelik Kurtarma İfadesi

Varlıklarınızın güvenliğini sağlamak için sakladığınız 12 kelimelik öbek yanlış ise, cihazınızı kullanarak aşağıdaki adımlarla cüzdanınızı yedekleyebilirsiniz. Bu, varlıklarınızın güvenliğini sağlayabilecek önemli bir özelliktir.

  1. Öncelikle Ayarlar’a gidin.
  2. Daha sonra Cüzdan seçeneğine tıklayın.
  3. Kurtarma seçeneğine gidin. Bunun için ‘’i’’ ikonuna tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan kodu kopyalayın ve saklayın.

Dokunmatik / Yüz Tanıma Kilitleri Ekleme

Cihazınızdan cüzdanınıza erişimi kısıtlayarak güvenlik sağlamak için dokunmatik ya da yüz tanıma odaklı bir parola belirleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Öncelikle Ayarlar’a gidin.
  2. Daha sonra Güvenlik seçeneğine tıklayın.
  3. Buradan uygulama kilidi oluşturma seçeneğini tercih edin.
  4. Otomatik kilitlenme süresini ayarladıktan sonra cüzdan kilidi oluşturun. Bunun için dokunmatik ya da yüz tanıma özellikli bir ID belirleyebilirsiniz.

Üçüncü Taraf Sitelere Bağlantıları Sınırlayın

Genellikle kripto para cüzdanlarında karşılaşılan birincil tehlike kimlik avı dolandırıcılığı ile ilgilidir. Bu yüzden yetki verdiğiniz üçüncü taraf siteleri gözden geçirmeniz ve mümkünse bunları sınırlamanız tavsiye edilir.

Yüksek Düzeyli Güvenlik Denetlemesi

Dünyada en çok kullanılan kripto para cüzdanlarından biri olan TrustWallet, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik firması Stateful aracılığı ile düzenli denetimler gerçekleştirmektedir. Uygulamanın sahip olduğu ek güvenlik katmanı seçeneklerini ise yukarıdaki maddelerde belirttik.

Güvenliğin yanı sıra, cüzdan gizlilik seçeneği ile de öne çıkıyor. Trust Wallet kullanıcı bilgilerini asla kendi sunucularında saklamıyor. Özel anahtarlar Trust Wallet sunucularında değil kullanıcıların kişisel bilgisayarlarında saklanıyor. Bu sayede tek sorumluluk ve erişim kişinin kendisine ait oluyor.

Trust Wallet’e Nasıl Coin Alırım? (Coin’lerimi Trust Wallet’e Nasıl Aktarırım?)

Trust Wallet uygulamanıza para aktarmak istiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla izleyin:

  1. Öncelikle mobil uygulamayı indirin ve oturum açın.
  2. Al seçeneğine tıklayın ve cüzdan adresinizi ilgili alana yapıştırın. Dilerseniz QR kod tarayarak da cüzdan belirtebilirsiniz.
  3. Cüzdanınıza para gönderecek olan hesabın bu kodu kullanacağını unutmayın.
  4. Cüzdan işlem geçmişinize göz atın. Bunun için İşlemler simgesine tıklayabilirsiniz. Hesabınıza gelen paralar da burada görünür ve onayınızı bekler. İşlemi görünce inceleyin ve onaylayın.

İşte bu kadar!

Trust Wallet Hesabımdan Nasıl Gönderim Yaparım?

Trust Wallet uygulamanızdan para göndermek istiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla izleyin:

  1. Mobil uygulamayı indirin ve oturum açın.
  2. Gönder seçeneğine tıklayın.
  3. Alıcının cüzdan adresini girin ya da ilgili QR kodu taratın.
  4. Tutarı girin. Bu adımda yanlış bir sayı girmemeye ekstra dikkat edin.
  5. İleri butonuna tıklayın ve ortaya çıkan gas fiyatına göz atın. Her şey tamamsa Gönder’e tıklayıp işlemi tamamlayın.

TWT Coin’in Değer Değişimi

İçeriğimizi bitirmeden önce, Binance’nin bu güçlü kripto para birimi TWT Coin’den de söz etmek istedik. Bildiğiniz üzere yakın bir zamanda Binance, belirli bir vade içerisinde işlem yapan kullanıcılara 100 TWT hediye etmişti. Dileyen kullanıcılar bu parayı bozdurarak kullandı, dileyenler ise saklayıp yatırım amaçlı bekletmeyi tercih etti. Binance’in bu radikal adımı yatırımcıların kripto paraya bakışını daha da güçlendirdi ve coin’in fiyatının artmasına sebep oldu.

Bu içerik yazılırken TWT Coin’in değeri 7.19 Türk Lirası’dır. Piyasada 255. Sırada olan bu token, bundan bir yıl önce, 22 Ağustos 2020’de yalnızca 0.256 Türk Lirası değerindeydi. Bir yıl içerisinde gerçekleşen bu değişim, yatırımcılara gelecekle ilgili önemli bilgiler veriyor.

TWT Coin Kaç Dolar?

trust-wallet-token
trust-wallet-token

Trust Wallet (TWT)

Price
$ 1.05

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu