Near Protocol Nedir?

Near protokol nedir diye merak ediyor olabilirisiniz. Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte sizin ilgili konuya ilişkin bilgilerinizi analiz etmenize yardımcı olacaktır. Near protokol hakkında merak ettikleriniz, işlem süreci, işleyişleri ve bilinmeyenleri ile ilgili olarak buradan yararlanmak mümkün. Detaylı bilgi için yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Blockchain teknik işlemlerine bakıldığı zaman anlaşılmakta kısmi zorluklar yaşanabilir. Ancak yatırımcıların da bunun analizini yapması için kavramları anlamanın bir yerinden başlaması gerekiyor. Near Protokol kullanımı da blockchain veri sisteminin kullanıcılar arasında yaygınlaşması ve basit kullanımını sağlıyor. NEAR nedir diye merak edenlere özel olarak hazırladığımız analize sizler de göz atabilirsiniz.

Near Coin Neden Yükseliyor?

2021 yılı hiç şüphesiz NFT yılı oldu. 2022’nin ilk çeyreğinde de NFT piyasası popülaritesini koruyor. NFT tabanlı ETH, SOL, MATIC, WAX gibi coinlerin yükselişini izledik. Solana 2021 yılında yaklaşık 150 kat artış gösterdi.

Near Coin’in Solana’ya benzer birçok özelliği bulunmakta. Hız, altyapı ve işlevi Solana’ya çok benzemekte. Hatta Near Coin ile NFT mintleri 2022 yılı başında başladı. Solana’nın 1 yıl önceki hali diyebiliriz. 

Near Coin şubat 2022’ye kadar en yüksek 20$’ı gördü. Ukrayna-Rusya krizi, FED’in faiz politikası kripto para borsasını etkilediği için NEAR da bundan nasibini aldı. 23.02.2022 tarihinde fiyatı 8$ bandında seyrediyor.

Near Coin Kaç Dolar?

near
near

NEAR Protocol (NEAR)

Price
$ 5.18

Near Protokol’ün İşlevi

NEAR Protokol olarak, işlemsel verimi ölçeklendirmek adına sharding uygulamasını kullanan bir ağdır.

Bu ağ, Blockchain sisteminin teknik yönü ile soyutlanarak erişilebilirlik sağlar. Kullanıcı dostu olmaya yönelik bir çalışma ağı kullanır.

  • NEAR, Ethereum ile uyumludur.
  • Aurora ağını kullanarak mevcut katmanı çalıştırır.
  • Kullanıcıların sistemden erişilebilirliğine odaklanır.
  • Ölçeklendirilebilir bir yapıdadır.
  • Yenilikçi ve profesyonel olarak sharding teknolojisini kullanır.

Near Protokol Hakkında

Kripto para blok zincirinin bir halkasıdır diyebiliriz. Ethereum bazında çalışır. Nightshade sharding mekanizması ile üretimini sağlıyor. Blok oluşturma konusunda ve mekanizmasının güvenliği konusunda da doomslug ismi ile bir program kullanıyor. Nightshade sharding mekanizması kripto paranın oluşumu sırasında verilerin minimum parçalara bölünerek daha kolay ve işlemsel hacme yönelik taşınmasını sağlıyor. Kolay işlenen ve hızlı üretim sağlayan seri bir sistemi mevcut. Nightshade sharding aynı zamanda bir tasarıdan oluşuyor. Bu üretimin tasarımı dinamik olarak ölçeklenebilirlik düzeyinde hakimlik sağlıyor. Ücretsiz stabilize edilirliği de mevcut. Bu sayede gideri olmadan üretime ağırlık veriliyor.

Basımın ardından ilk etapta yatırıcılarına dağıtmış olduğu tokenlerden de yıllık olarak ortalama yüzde 5 ile 7 arası enflasyon değişimi yaşıyor. Arza bağlı olarak her yıl minimum yüzde 5 token üretimi girişi olacak anlamına geliyor. Bu miktarın yüzde 5’i validatorlara yansıtılıyor. Ödül olarak veriliyor. Kalan yüzde 5 kısmı da hazineye aktarılıyor. Enflasyon bazında dengelenebilir bir mekanizmaya sahip. Geliştiricilerini pazara kazandırıyor. Üretimi profesyonel şekilde desteklemesi ve dengenin kurulumu ile birlikte büyük zararlar, kayıplar yaşanmadan ilerleyen bir sisteme sahip.

Near Protokol Avantajları

Near Protokol ağı 2020 yılının nisan ayında başlatılmıştır. Ortalama iki yıldır sistemde çalışılabilirlik düzeyindedir. Microsoft’ un geliştiricisi Alexander Skidanov ile bir Google mühendisi olan Illia Polosukhin sistemin ortağıdır. Bu nedenle güvenilir bir ağ düzeyinde, kripto para olduğu yatırımcıları tarafından ilgi ile takip edilir. Sistem günümüzde 1 saniyelik süreçte maksimum yüz bine kadar işlem sağlaması üzerine programlanıyor ve geliştiriliyor. Teknolojinin bilinmezliğinde karmaşık yöntemleri soyutlamak adına kurulu bir düzendir. Platformda yer alan uygulamalarda hem kullanıcılar için hem de programı geliştirenler için sorunsuz üretimi sağlıyor. Sorunsuz kod yazılımı, seri üretim ve kolay kullanım ile dikkatleri üzerine çekiyor.

ayı sezonu ne zaman başlar? başlıklı makalemiz ilginizi çekebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu